Nyt ne on sitten alkanu. Tulin perjantaina aamupäivästä Strasbourgista takaisin Weingarteniin ja matkallakin näki paljon kisaturisteja. Perille päästyäni oli täällä kunnon festarit käynnissä. Laulu raikui ja liput liehuivat ympäri kaupunkia. Meno vain kiihtyi kellon lähestyessä kuutta mutta alkuvihellyksen jälkeen tuli yht'äkkiä hiljaista. Kaikki pidättivät hengitystään. Isäntämaan onneksi peli päättyi Saksan voittoon 4-2 mutta hieman mietittävääkin jäi varsinkin puolustuksen osalta.

Eilisistä peleistä vain viimeisen Argentiina-Norsunluurannikko-pelin, koska kävin koulun järjestämällä Liechtensteinin patikointimatkalla. Oli kyllä mukavaa ulkoilla reippa neljä tuntia hienoissa maisemissa, kun kelikin oli erinomainen. Reitti oli melko helppo mutta eipä sitä aina tarttekaan urheilla.

100765.jpg
Mikäli Suuntoni näytti oikein, niin korkeimmillaan käytiin 1710 metrissä. Lumet olivat sulaneet vasta 3 viikkoa aiemmin ja näissä korkeuksissa varjoisemmissa paikoissa sitä olikin vielä jäljellä. Muutenkin ylhäällä oli kevään tuntua, kun leskenlehdet ja voikukat kukkivat.

Retken päätteeksi mentiin syömään paikalliseen vuoristolaismajataloon, jossa pelimannit soittelivat meidän iloksemme haitaria. Ruokana oli uunituoretta itsepaistettua leipää, lukemattomia erilaisia leikkeleitä ja juustoja sekä oman reseptin mukaan valmistettua perunasalaattia. Jälkiruuaksi tuotiin piirakoita ja täytekakkuja, joista talon emäntä leikkasi uskomattoman kokoisia paloja. Harvat edes jaksoivat syödä kaikkea ja minäkin pääsin maistamaan kavereilta ainakin viittä erilaista täytekakkua. Omasta mielestäni parasta oli kuitenkin itse valitsemani mustikka-vattu-viinimarja-marjarahkapiirakka, koska se ei ollut turhan makea. Hienoin ehkä oli kuitenkin n. 25cm korkea ja läpimitaltaan yli puolimetrinen suklaakakku, josta emäntä sitten nosteli lautasille päänkokoisia paloja. Hintaa kokopäiväreissulle tuli vaivaiset 10e/hlö. Ei ollenkaan paha summa minun mielestäni.