Huomenna klo 07:00 lähden kolmen päivän mittaiselle fyysikoiden pyhiinvaellusretkelle CERN:iin Sveitsiin. Mulla kävi melkoinen tuuri, että pääsin tälle reissulle mukaan. Nyt torstain ja lauantain välisenä aikana paikalliset Fysikaalisen Tekniikan opiskelijat tekevät excun kyseiseen kohteeseen. Exculista oli alunperin täyttynyt jo viime kesänä mutta maanantai-iltana näin paikallisessa ravitsemusliikkeessä erään tyypin, joka kysyi, että haluaisinko ottaa hänen paikkansa retkellä. En ollut uskoa korviani enkä ole aikaisemmin uskaltanutkaan kirjoittaa, jos vaikka kaikki olisi ollutkin unta. Tänään kuitenkin tapasin matkaa johtavan professorin ja hänkin sanoi, että homma on OK. Mukaan tarvitsen vain vaatteet, makuupussin ja reilut 100e rahaa sveitsin frangeina.

71873.jpg
Sveitsiläisillä on hauskannäköistä rahaa

Tunnetta hyvästä onnesta ei yhtään vähennä se, että CERN:in www-sivujen mukaan jonojen takia vierailijoiden on normaalisti ilmottauduttava vähintään puoli vuotta/vuosi etukäteen.
Mutta sitä ennen tänään on vielä ohjelmassa Mestareiden liigan ottelu Barcelona-AC Milan. Palaillaan taas asiaan ensi viikolla, jos eivät sitten siellä CERN:ssä vaadi ja anele minua jäämään heidän palvelukseensa.