Viimeiset viikot ovat olleet lukuisten vapaapäivien johdosta koulunkäynnin kannalta enemmän tai vähemmän epätäydellisiä. No sepä ei minua haittaa, kun on päässyt sitten matkustelemaan. Viime torstaina tuli käytyä jo kolmannen kerran Sveitsissä. Tälläkin kertaa retki oli koulun järjestämä ja kohteena oli Zürich. Kaupunki oli ihan kiva ja sää kesäinen mutta matkasta silti parhaiten jäi varmaankin mieleen rajanylitys. Myöhästyttiin aikataulusta kolmatta tuntia, kun muutamat olivat unohtaneet ottaa henkkarit matkaan. Lisäksi yhdeltä valkovenäläiseltä ja intialaiselta tyypiltä puuttuivat viisumit. Kertaviisumit maksoivat 60e per lärvi ja hätähenkkarit 25e. Paikalla kerättiin kuitenkin viisumikolehti, koska matkanjärjestäjätkään eivät olleet tullet ajatelleeksi että joku saattaisi tarvita viisumia. Henkkarittomat saivat itse maksaa omat paperinsa.
Sunnuntaina käytiin Maijan ja parin muun vaihtarin kanssa tarkastamassa Boden-järven rannalla olevan vanhan linnoituksen perustuksille rakennettu pikkukylä nimeltä Überlingen. Toistaiseksi paikka oli vaikuttavin tällä reissulla näkemäni kylä tai kaupunki.

79599.jpg
Überlingenistä löytyy koko Bodenseen alueen paras hotelli

Perjantaina matkat jatkuvat Barcelonaan. Maijan kanssa mennään morjestamaan viideksi päiväksi meitsin kavereita Ronaldinhoa, Harria ja hänen tyttöystäväänsä Rosaa.