Tänään oli aikanen herätys, kun lähettiin tutustumaan Stuttgartin lähellä sijaitsevaan Neckarwestheimin ydinvoimalaan. Tällä kertaa oli vähän erilainen ydinvoimalaexcu kuin kaksi aikaisempaa Suomessa käymääni. Reaktorihalliin emme päässeet ollenkaan, koska voimalan sääntöjen mukaan kahta reaktorihalliin haluavaa vierailijaa kohden pitäisi olla aina yksi työntekijä paikalla. Toisaalta sitten keskityttiin enemmän konepuolen juttuihin ja pääsimme näkemään valtavia turbiineja, joiden fysiikkaa täällä on enimmäkseen tullu opiskeltua. Kävimme myös jäähdytystornin sisällä ja huipulla haistelemassa vesihöyryjä. Oli se ihan jännää päästä jäähdytystorniin tutustumaan, koska Suomen ydinvoimaloissa ei niitä ole. Valitettavasti en saanut kivoja kuvia otettua, koska yrityksestä huolimatta en onnistunut salakuljettamaan kameraa mukanani sisälle.

93448.jpg
Kupoli siellä Neckarwestheimin kylän alapuolella paistaa.

Sitten takaisin potkupalloon. Juuri äsken loppui Saksa-Japani jalkapalloharjoitusmaaottelu. Täytyy kyllä sanoa, että lopputuloksesta huolimatta saksalaiset olivat enimmäkseen aivan ulalla japsien kanssa. Nuo keltaiset miehet juoksevat kuin hevoset, käsittelevät palloa uskomattoman hyvällä tekniikalla eivätkä turhia kentällä valita vaan pelaavat ja voittavat kaksinkamppailut. Japanissa onkin eletty todellista jalkapallohurmosta viimeiset 8 vuotta. Ensin valmistauduttiin kotikisoihin, joissa Japani voitti lohkonsa mutta hävisi niukasti 2. kierroksella Turkille. Kuulemani mukaan hyvät peliesitykset saivat maassa vallinneen jalkapallovillityksen kovenemaan entisestään ja seuraavina neljänäkin vuotena panostukset ovat olleet sen mukaisia. En viime vuosina hirveästi ole Japanin pelejä nähnyt mutta nyt näkemäni peli vakuutti minut sen mahdollisuuksista.

Vedonlyöntiä ajatellen Saksa, Argentiina ja Hollanti ovat sijoitettuna lohkokaavion samalle puolelle, joten kaikki vetoni syövät toisiaan jo ennen finaalia. Täytyykin siis panostaa myös kaavion toiselta puolelta tuleviin mestariehdokkaisiin. Brasiliaa en periaatteestakaan halua pelata huonojen kertoimien takia. Ranskassa on menossa sukupolvenvaihdos ja Espanja ei kovasta kotimaisesta liigastaan huolimatta pysty marssittamaan uskottavaa maajoukkuetta kisoihin. Italian esitykset eivät puolestaan ole olleet pitkään aikaan kovin häikäiseviä eikä tällä hetkellä maan jalkapalloa repivä skandaali ainakaan auta asiaa. Jäljelle jäävätkin sitten Tsekki ja Japani. Nyt vain hyviä kertoimia toivomaan.